Математика – частина нашого життя

04.03.2019

Математика – частина нашого життя

Математика — цариця наук.
Карл Фрідріх Гаусс

 

 

 

 

Видавництво «Генеза» продовжує активно відвідувати міста України. Цього разу спільно з Олександром Істером (автор підручників із математики, вчитель-методист ліцею "Міжнародний вимір") відвідали місто Мелітополь Запорізької області із семінаром для вчителів математики, керівників шкільних методичних об’єднань. Виступ відбувся 28 лютого 2019 року в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 24 на тему «Особливості викладання математики у 5-10 класах». Цікаво та доступно автор розповів про особливості викладання курсу з математики для учнів середньої та старшої школи, висвітлив структуру підручників, разом із методистами розглядав авторські задачі видатних математиків.

Оскільки говоримо про математику, чи не розповісти б вам дещо цікаве про цю науку? Читайте далі…

Математика є в природі. Найкращий приклад тому – правило золотого перетину. В природі це співвідношення зустрічається скрізь (сніжинка, мушля), навіть людину не оминуло це правило – уся будова тіла людини витримана в пропорціях золотого перетину.

Математика є в мистецтві, яке також неможливо уявити без математики. Навіть якщо не враховувати золотий перетин, що застосовують художники для написання полотен. 

Математика є в музиці. Розмір такту будь-якої мелодії це цифри. Ритм улюблених пісень, які ми любимо вистукувати – також цифрове значення.

Коли Ейнштейна запитали, де знаходиться його лабораторія, він, усміхнувшись, показав на олівець та паперовий лист. Його формули теорії відносності стали важливим етапом на шляху пізнання всесвіту.

Можливо, зважаючи на ці постулати, МОН вирішило ввести обов’язкове зовнішнє тестування із математики починаючи із 2021 року, тобто державна підсумкова атестація з математики для випускників шкіл, які здобувають повну загальну середню освіту, стане обов’язковою. Рішенням Колегії було також визначено, що починаючи з 2021 року, підтвердженням факту здобуття особою повної загальної середньої освіти є успішне проходження нею державної підсумкової атестації.
Ознайомитися з рішенням Колегії можна за посиланням.

 

DSC02686.JPG

Melitopol_7.jpg

Melitopol_2.jpg

Melitopol_3.jpg

Melitopol_4.jpg

Melitopol_5.jpg

Melitopol_6.jpg