Граючись – навчатись. Інтерактивні підручники – нові тренди сучасної України

28.11.2018

Граючись – навчатись. Інтерактивні підручники – нові тренди сучасної України

Школа повинна дати те, чого треба життю.
М. Грушевський

Реалії сучасного життя вимагають змін у методах організації навчального процесу, його оновлення. Коли інновації задають шалений ритм сучасному життю, важливо, щоб учні не втратили інтерес до навчального процесу.
З огляду на зміну методології та самого процесу шкільного навчання нового покоління учнів назріла потреба в нових підходах до подання матеріалу. Міністерство освіти та науки України наказом № 440 від 02.05.2018 оприлюднило Положення про електронний підручник.
Ураховуючи це Положення, видавництво «Генеза» спільно з компанією «Bristar» cтворили власну версію електронного підручника «Мистецтво, 1 клас», автори Л. М. Масол, О. В. Гайдамака, О.М. Колотило. Він пройшов конкурсний відбір підручників та отримав гриф МОН України.
Цей підручник поведе учнів у Країну Мистецтва, де можна буде мандрувати з вірними помічниками — Лясолькою та Барвиком. Вони навчать учнів співати, малювати, передавати красу довкілля у творчості.

Властивості інтерактивного підручника:
• Електронний підручник містить PDF варіант своєї паперової версії, що отримала гриф МОН України.
• Додатково підручник містить мультимедійний та інтерактивний контенти, що розширює та поглиблює можливості паперової версії.
• Підручник має механізм контролю знань з теми, що вивчається.
• Контент підручника, додаткові інтерактивні матеріали мають чітку структуру та повністю відповідають календарному плануванню.
• Електронний підручник має зручну навігацію згідно із сучасними стандартами.
• Електронна версія може працювати без доступу до Інтернету.
Підручник безкоштовний та не потребує реєстрації для скачування.

Ми впевнені, що паперові підручники в поєднанні з їхніми інтерактивними версіями сприяють ефективному вивченню матеріалу та мотивації учнів до самовдосконалення, розвитку комунікативних якостей та здібностей, критичного мислення та формування своєї думки щодо вивченого – саме цього вимагають сучасні освітні процеси.
Висловлюємо особливу подяку директору та учням 1-го класу Київської гімназії східних мов, що долучилися до спільної праці зі створення презентаційного матеріалу інтерактивного підручника «Мистецтво, 1 клас».

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg