«Генеза» в Олександрії побувала

07.03.2019

«Генеза» в Олександрії побувала

Видавництво «Генеза» не могло оминути батьківщину відомого українського письменника, поета, публіциста і педагога Василя Сухомлинського. Тому ранком 28 лютого разом із авторками підручника «Я досліджую світ», «Мистецтво» та «Українська мова та читання» вирушили на Кіровоградщину до міста Олександрії.

Радо зустріла нас та пригостила теплим чаєм методистка навчально-виховного комплексу «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа» Лозова Ольга Іванівна. Відпочивши, пішли знайомитися з учительством.

Знаємо, що олександрійські вчителі та вчительки з нетерпінням чекали нашого приїзду, аби познайомитися із Масол Людмилою Михайлівною («Мистецтво»), Гільберг Тетяною Георгіївною («Я досліджую світ») та Науменко Вірою Орестівною («Українська мова та читання»). Тому і не на диво було побачити аудиторію зі 150 вчителів та методистів початкових класів.

Гільберг Тетяна Георгіївна під час свого виступу пояснила поняття «інтеграція», «інтегрований курс», розповіла про реалізацію принципів інтегрованого навчання на уроках «Я досліджую світ». Акцентувала увагу аудиторії на методиці викладання та організації навчальної діяльності. Тож цього дня олександрійське учительство перейняло від пані Тетяни її знання, досвід та енергію.

Авторка підручника нової української школи «Українська мова та читання» Науменко Віра Орестівна докладно розповіла про структуру підручника, акцентувала увагу на інтегрованому навчанні та методичних аспектах. Важливо, що відтепер 2 предмети – українська мова і читання поєднані в один інтегрований курс.

Одна із авторок підручника «Мистецтво» (2 клас) Масол Людмила Михайлівна завітала до Олександрії із презентацією навчально-методичного комплекту з мистецтва. Пані Людмила проілюструвала структуру навчального видання (розгортковий принцип відповідно до домінантних видів мистецтва – музичного та образотворчого). Розповіла про електронну версію підручника, яка представлена в інтерактивному форматі та доступна у вільному доступі.

Того дня раді були завітати до Олександрії, продуктивно провести день та щасливими повернутися до Києва. Дякуємо за теплий прийом, Олександріє, та НВК «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа»!

DSC01456.jpg

DSC01402.jpg

DSC01466.jpg