"Генеза" та автори Нової української школи завітали до Одеси

20.02.2019

"Генеза" та автори Нової української школи завітали до Одеси

Наші мандрівки Україною поповнилися перлиною біля моря – генезівці побували в Одесі! Сонячного лютневого дня, разом із авторами видавництва ми зустрілися з учителями початкових класів міста й області.
Це сталося на легендарній Молдаванці – на базі КЗВО «Одеська академія неперервної освіти Одеської обласної ради» 15 лютого 2019 року. Зустріч учителів початкових класів із відомими авторами підручників для Нової української школи провела заступник головного редактора Москаленко Марія. Подія відбулася завдяки Кравець Наталії, а гостинно приймали нас методисти Хоменко Олена та Чумаченко Антоніна. Авторка Гнатюк Ольга представила підручник «Я досліджую світ, 2 клас», де вона є керівником авторського колективу у співавторстві з Антоновою Оленою, Бровченко Анжелою. Детально розкрила особливості підручника, акцентувала увагу на його відповідності обом типовим освітнім програмам, показала, яким чином це досягається на сторінках книжки, продемонструвала, як побудований підручник, пояснила методику роботи за ним, звернула увагу вчителів на особливості рубрик, привабливе оформлення.
Авторка Колотило Оксана у цікавій інтерактивній формі презентувала лінійку підручників «Мистецтво» для 1 та 2 класів авторського колективу, до складу якого вона входить разом із Масол Людмилою, Гайдамакою Оленою. Учасники зустрічі послухали поезії, дібрані до ілюстративного ряду підручника, пограли в ігри, дізналися про те, як організувати навчання інтегрованого курсу мистецтва з використанням інноваційних методик НУШ «щоденні п’ять», сторітеллінг, рафт тощо. Аудиторії було продемонстровано відеовиступи авторів новітнього підручника «Українська мова та читання, 2 клас» – Науменко Віри, Мовчун Антоніни, Тарнавської Світлани та відеоінтерв’ю з Гавриш Наталією Василівною, керівником авторського колективу підручника «Русский язык и чтение, 2 класс» для шкіл із російською мовою навчання у співавторстві з Ємельяненко Оленою. Також охочі вчителі ознайомилися з презентацією підручника «Російська мова. Русский язык, 2 класс» авторів Самонової Олени, Горобець Юлії. Зустріч учителів початкових класів Одеської області з представниками «Генези» та авторами підручників Нової української школи пройшла у дружній атмосфері з позитивними емоціями.

1.jpg

2.jpg

3.JPG