Формуємо початкові математичні знання цікаво й творчо

21.03.2019

Формуємо початкові математичні знання цікаво й творчо

Серія «Настільна книжка вихователя» поповнилася новим виданням – вийшов із друку посібник «Навчаємо математики. Формування елементарних математичних уявлень у дітей п’ятого року життя», що є складовою навчально-методичного комплекту разом із «Зошитом для ігор і занять з математики для дітей п’ятого року життя» (автор Т. М. Степанова).

Основними орієнтирами у формуванні математичної компетентності автор обирає, згідно з Концепцією Нової української школи, принципи партнерства, наступності, перспективності. Відповідно пропонує такі методи викладання, які ґрунтуються на взаємодії всіх учасників освітнього процесу, сприяють якісній підготовці дітей до переходу з одного рівня освіти на інший.

На прикладі орієнтовних зразків занять автор розкриває зміст програм «Дитина», «Українське дошкілля», а також подає практичне втілення власної різнорівневої програми щодо формування елементарних математичних уявлень у дітей п’ятого року життя. У заняттях наведено посторінкове посилання на зошит «Навчаємося математики».

Вихователі закладів дошкільної освіти знайдуть у посібнику детальні й конкретні методичні матеріали, які допоможуть активізувати діяльність вихованців, учити їх мислити логічно, точно, послідовно й закласти якісний фундамент для подальшого опанування математики. Також видання, безперечно, зацікавить викладачів і студентів.

navchaemo.matem.5rik_2_0.jpg

navchaemo.matem.5rik_3.jpg