Науково-краєзнавча конференція «Черкащина в контексті історії України»

22.11.2019

Науково-краєзнавча конференція «Черкащина в контексті історії України»

Працівники видавництва «Генеза» приїздили до Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького на Дев’яту науково-практичну конференцію. Захід присвячений 30-річчю обласної організації Національної спілки краєзнавців України, який проходив на базі навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії.

У конференції брали участь краєзнавці області та група учителів історії з міст і районів області, дослідники, науковці, студенти, а також запрошені на конференцію від нашого видавництва Наталія Заблоцька та автор підручника «Історія України» (рівень стандарту) для 11 класу ЗЗСО Мирослава Смольніцька.

Пані Наталія Заблоцька виступила перед учасниками із розповіддю про видавництво, про підручники з історії, випущені останніми роками, за новими програмами. Розповіла про нових авторів «Генези» та про підручники, за якими вже працюють учителі з історії і навчаються учні 5-11 класів, про Конкурсний відбір підручників з історії для 7 класу, який відбудеться у 2020 році.

Пані Мирослава Смольніцька провела презентацію свого підручника, який вийшов у світ у видавництві за підтримки державного замовлення у 2019 р., на тему: "Підручник з історії України для 11 класу: можливості реалізації компетентнісного підходу у навчанні". Розповіла про новітні методичні підходи, використані нею під час написання підручника, про змістове наповнення та методичний апарат, рубрики та проектні завдання, про переваги, які притаманні саме цьому підручнику порівняно з підручниками інших авторів, які вийшли в інших видавництвах.

Обласна організація Національної спілки краєзнавців України проводить круглі столи, краєзнавчі читання для молоді, зустрічі з видавцями книг на краєзнавчу тематику, веде науково-просвітницьку роботу серед учителів, студентів, учнів Черкащини. Тому важливу роль відіграють започатковані Спілкою науково-краєзнавчі конференції, які присвячуються актуальним проблемам історії краю.