Автори «Генези» - на Львівському книжковому форумі видавців

03.09.2018

Автори «Генези» - на Львівському книжковому форумі видавців

20 вересня у Львові на традиційному щорічному книжковому форумі відбудуться презентації наших нових підручників з історії. Про тонкощі роботи із своїм першим в Україні справді інтерактивним підручником з «Всесвітньої історії» розповідатиме відомий науковець, завідуюча кафедри методики навчання суспільних дисци-плін і гендерної політики Національного педагогічного університету ім. Драгоманова Тетяна Ладиченко. Тема: «Особливості формування багаторівневих ключових і предметних компетентностей у підручнику з "Всесвітньої історії" для 10 класу». Заздалегідь візуально ознайомитися із цим підручником можна за інтернет-адресою: http://www.geneza.ua/New_10_klass/Ladmp4.mp4.

Захід розпочнеться о 17.30 в читальному залі відділу зберігання періодичних видань Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка. Запам'ятайте адресу: вул. Драгоманова, 17, і головне – вхід вільний! Запрошуємо всіх бажаючих. Радимо попередньо зареєструватись у нас на фейсбук сторінці, щоб по закінченні презентації ви могли отримати Сертифікати про участь у цьому заході.

*****

Цьому заходу передуватиме інший. Того-таки 20 вересня о 16.00 год. в Головній читальній залі Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І. Фран-ка (що у Львові за адресою вул. Драгоманова, 5) розпочнеться презентація підручника з інтегрованого курсу для 10 класу «Історія: Україна і світ» – очікуваної багатьма вчителями-істориками книжки, що оповідає про «велику війну-революцію», яка охопила Україну і світ у 1914–1945 роках. Автори підручника (львівські історики Олена Аркуша й Мар’ян Мудрий) і творча група видавництва, яка працювала над виданням, запросять за лаштунки творення книжки, поділяться складними дилемами, які доводилося вирішувати під час роботи, говоритимуть про можливості, які робота з цим підручником може відкрити для вчителів і учнів, і про зусилля, які для цього потрібно докласти. Враженнями від підручника поділяться й учителі історії, які вже мали змогу використовувати його фрагменти в навчальній роботі. Людина у просторах війни і миру – то головна тема розмови, до якої автори й видавці запрошують усіх охочих.